Hvordan bliver man effektiv som iværksætter (hjemmearbejdsplads)

Halløjsa iværksætter!

Først tak for at du læser med på min blog – dette første indlæg vil handle om hvordan man bliver effektiv, som hjemmearbejdende iværksætter – hvordan man kommer i det rette humør hver morgen osv.

Jeg vil have fokus på en bestemt rutine, som fungere med mig selv som eksempel – med side-roller som både ægtemand og far til min 11 måneder gamle søn.

 1. Først og fremmest – så er dagens første opgave at få pulsen op! Og nej jeg har godt regnet ud at du ikke er typen der gider at løbe 30-60 min hver morgen, for så tror jeg ikke du ville blive opslugt af lige præcis dette emne :-)Min idé her, er ufattelig lavpraktisk – efter konceptet “Happy wife, happy life”. Så meget lavpraktisk – forsøg at bruge 10 min på at få pulsen op i huset, det kan være at vaske op istedet for at bruge opvaskemaskinen, et par minutter på at holde vasketøjet nede osv – så du investere 10-20 minutter på at gøre din bedre halvdel glad, du fjerner rod – og nu  er din hjerne mere klar til ACTION!!2 fluer med et smæk.
 2. CLEAN YOUR DESK.
  Ryd op – for pokker! Der må sgu ikke være andet på dit bord end din MacBook, iPhonen – og en kop friskbrygget kaffe!Dette giver utroligt meget, og gør at jeg er mindst 20% mere effektiv. Det giver bare så meget ekstra energi, at ikke øjet flakker hen på noget der distrahere mig.
 3. Ekstra indsats
  Når du nu kommer godt igang med disse forskellige idéer, så kan det måske være på tide at købe nogle håndvægte, en ro-maskine etc, som lidt værktøj til at du i løbet af dagen kan få pulsen op.Læse mere i punkt 4.
 4. Ægge-urs modellen
  Et ægge-ur? Det er sgu da noget der høre fortiden til! Ja, men det lyder godt, i praksis bruger jeg bare min iPhone. Men tænk din arbejdsdag i work-sessions – så arbejder du 8 timer, så tænk det som 8 x 45 min work sessions. Og så sæt din alarm på iPhonen på 45 minutter af gangen.De 15 min – recharge-time er fantastiske – og der skal pulsen bare helt op og ringe! Giv den gas for pokker – hiv i noget jern, køb en ro-maskine, motions cykel eller hvad du nu kan finde på. Når du kan mærke pulsen er helt op, så er du klar til næste forfriskning (i min verden – næste kop kaffe!) – og så skal du igang med dine næste 45 min!Det lyder åndsvagt – men fuck det virker! Det øger min produktivitet med 100% – og gør mig vildt effektiv.Hvor lang tid tror du det tog mig at skrive denne artikel? Den er udført i en af disse work sessions.. Og svaret på mit tidsforbrug, kommer i slutningen af mit blog indlæg. (Med fuld gas på; Gangsta Walk – Coolio, Snoop Dog).
 5. Ø’ede Ø princippet!
  Hvad er mit drive, der kan få mig helt ud på kanten af spænding? Nej det er ikke bare det økonomiske incitament der kan være – men det er målet. Nogle gange skal man bare forestille sig at man allerede er landet på Santorini, Hawaii, Thailand etc – og allerede nyder solen med ens familie – eller at man har fået de 1.000 ekstra daglige besøgende man planlagde at man vil opnå – og så er tanken nu fuld med rakat-brændstof – for så er der god energi på kedlen, og så skal den sgu bare have gas!
 6. Listen to music! Spotify is there just for you!
  Musik er en ufattelig stor hjælp til at holde fokus. Ja, jeg grinede sgu også af det, indtil jeg købte nogle lette høretelefoner, som sidder rigtigt godt i ørene, med god lyd – super lydisolering – og som passer rigtigt godt til mine øre.Så skal den sgu bare have fuld gas på hvad end der virkeligt driver dig fremad.Du er iværksætter! Eller sagt på dansk.. Du er fandme en super atlet! Og nu er det tid til at udføre dagens IRON MAN!Do what you have to do, to FUCKING PERFORM.
 7. Citater
  Du skal fandme give den gas, og du har ikke mange aktive mennesker omkring til at holde dig igang – så det sætter sgu din disciplin på prøve – BIG TIME. Og nej – du kan sgu ikke holde dig 150% aktiv, hvis ikke du virkeligt gør noget for det.

  Brug gerne citater etc, omkring for at holde din hjerne i det “mode” hvor den fandme skal have en på skallen – pedalen i bund – og i sjette gear!

 8. Altid start dagen med masser væske; Vand, kaffe etc. Gerne før du overhovedet starter med at arbejde, det hjælper! Meget!
 9. GENTAG / REPEAT!
  Der er ingen tvivl. Punkt 9. er sværest!Hvis du bare kan holde denne rutine, eller din egen version af den – og gøre det konstant HVER DAG – det giver resultater!Det er helt vildt!Så Bevis Det, Klø På og vis verdenen omkring dig hvad du er lavet af! 🙂

High five!
Peace out
– Jannik

Smid gerne en kommentar eller en email med feedback på dette indlæg: jh@jannikhansen.co.uk

PS: 21 min – 810 ord.
– Ny rekord tror jeg.

 

 

 

 

 

 

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *