Hvordan finder du det perfekte domæne?

Hvis du vil lave noget på internettet – så er første step at finde et navn. Altså fuldstændigt ligesom når man får et barn – så skal man kalde sit projekt eller firma et eller andet fancy.

Først skal du tage den beslutning om du indenfor de første 5 år kommer til at lave noget som bliver større end Danmark – en international forretning eller en dansk blog om livet i København.

Danske markede
Hvis du “bare” skal lave noget imod Danmark – så er opgaven forholdsvis nem for så skal du bare finde noget der er ledigt med domæne endelsen .dk.

Når du har fundet et navn der er ledigt, så skal du endeligt bare få det registreret i en fart inden der er en anden der gør det. Jeg har personligt over 100 skuffe domæner som venter på at jeg har tid til projekter – og nogle lader jeg bare udløbe hvis jeg ikke længere syntes det er en god idé. WPCoder.dk er faktisk et meget godt eksempel – det lå i skuffen i 2 måneder før jeg havde tid til at gøre noget ved det.

Men et godt navn kan være afgørende for hvor langt man kommer med sit projekt – så jeg vil hellere spilde penge der – og så få de helt rigtige domæner fremfor at have en række middelmådige domæner.

Når du har fundet et domæne så vil jeg klart lige anbefale dig at søge på Google og se om der er andre firma’er etc der hedder det du vil kalde dig. Der kan være en række navne der er beskyttet fx såsom Facebook, Apple, Bank. Hvis de indgår i dit navn, kan du risikere at blive sagsøgt på den ene eller anden måde for overtrædelse af et varemærke.

Danmark +
Skal du imod det internationale – så er dit arbejde straks mere besværligt. Jeg vil altid gå efter .com da det er pissehamrende vigtigt i forhold til markedsføring og branding. Derudover vil en række SEO nørder nok stadig påstå at .com giver lidt mere i søgeplaceringerne end de andre domæne endelser.

Du skal huske, at hvis du fx regner med at udvide din danske forretning til fx UK, Sverige, Holland, Tyskland osv – så skal du have alle deres lokale domæner inden dine konkurrenter køber dem.

 

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *