Hvordan sætter jeg WooCommerce op? Og er det mon det rigtige valg?

(WooCommerce er det mest kendte WordPress plugin for at kunne have en webshop.)

Hvis du allerede har WordPress på dit site – så vil jeg uden tvivl anbefale at tage et rigtigt godt kig på det;

Er WordPress det rigtige valg for dig

Det er et super spørgsmål som er meget specifikt efter dit forbrug – men jeg vil alligevel forsøge at prøve at bryde det ned i en nem forståelig formel. WooCommerce er Open Source – så det giver dig muligheden for at hyre en programmører og lave næsten hvad end du kan forestille dig – det er på samme måde et værktøj som giver dig rig mulighed for billig funktionalitet, da der næsten altid er et plugin hvor du har et behov.

  1. Ved du absolut intet om internettet – og er dette din første oplevelse på nettet samtidig med at dit budget er under 10.000 kr. Så er er WooCommerce IKKE noget for dig – medmindre du er super teknisk og vil smide timerne efter det. I så fald skal du nærmere hen på Shopify.com
  2. Har du et budget på -> 10.000 kr og/eller er du teknisk begavet så er Woocommerce bestemt noget du skal tænke over. Woocommerce er rigtigt godt til cirka 1 million kroner salg om måneden. Kommer du derover så begynder du med at have så store (typisk) udfordringer med logistik og kundeservice at du nok vil opleve at WooCommerce bliver lidt tungt for dig.Overvejer du kun at have salg for måske 5.000 kr. / pr. måned så vil jeg nok sige at du vil opleve det lidt som overkill… Lidt som en kamptank som køretøj for at komme ned i Netto ;-)Det du virkeligt skal overveje med WooCommerce er at der er lidt eller ingen support. Er du i problemer – så skal du søge dig frem på Google – eller hyre en konsulent (Eller WPCoder 😉 )
  3. Ved du allerede nu at du skal ud og være stor – er dit mål at du skal ud og omsætte for 10+ millioner pr. år – så skal du helt sikkert overveje Magento/Prestashop. Du skal være opmærksom på at opstartsprisen med disse platforme er meget høje. Det starter nok fra cirka 100.000 kr og til flere millioner. Du skal overveje at have 1-2 mand fast på dit projekt til forbedringer – men det er også en større virksomhed du bygger – og derfor at omkostninger større.

Du skal være meget afklaret fra begyndelsen om hvad dine klarer intentioner er for din nye virksomhed – og så vælge platform udfra det. Der er MANGE veje til Rom – og det er den del du aldrig skal glemme.

Hvis du på nuværende stadie vælger WooCommerce – så er du stadig meget åben – så du kan selv programmere meget (ved at hyre konsulenter) – så du kommer op i højde fx Magento. Det handler i praksis om mange af de ting du vil opleve såsom Online Markedsføring til logistik og kundeservice. Får du godt styr på dem i Woocommerce – så får du måske aldrig behov for at opgradere.

Hvis du føler du stadig mangler guidence – så kan du søge hjælp ved fx Amino.dk – hvor du frit kan tale med andre iværksættere – og ellers er du velkommen til at tage fat i mig – der kan dog forekomme lidt svar tid alt efter hvor travlt jeg har.

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *