Hvordan skal man forholde sig til verdenen netop nu – Brexit/Trump?

Dette er et perspektivt af en dansk iværksætter med bopæl i London;

Man kan ikke gå på Facebook, Twitter eller nogen nyhedssider uden at blive ramt af følelsen om – hvad sker der nu? Og hvilken effekt vil det have på “os”?

UK er et af de lande i Europa med mindst selvproduktion – dvs de(vi) importere næsten alt. Det vil uden tvivl have en effekt når et land med 60 millioner mennesker forlader EU.

Internt i UK – specielt London så er succeen baseret på ikke-englændere – altså hårdarbejdende mennesker fra i omegnen af 200 lande. Brexit er et klar opråb om at “de” (vi) udenlængige ikke er velkomne.

Selv jeg har en dårlig mavefornemmelse og det er på trods af at jeg er gift med en brite og vi har en søn som er britisk statsborger – ja i princippet kan jeg ansøge om britisk statsborgerskab – hvilket jeg overvejer (!).

Men også uden for UK skaber det frygt. Meget endda. For så ikke er nævne tillægseffekten af Trump.

Og lad os hoppe direkte til pointen; Hvad fanden skal det betyde for os?

Frustrationer er ligmed fokus – no doubt. Så når vi tillader os selv at blive frustreret over verdenens tilstand – så tager det fokus fra positive ting.

Nyhedsmedierne (inkl. Social Medier) elsker  det. De har nok aldrig haft flere “engagements” – folk læser – læser – læser og læser. Nyhederne sælger frygt – og vi køber i STOR STIL.

Jeg er ikke hellig! Det tager også mit fokus. Brexit føltes som et “set back”.

Efter at vi har haft en lille måned med Trump, #DeleteUber #BuildAWall etc – så må jeg erkende at der er kun en måde vi kan se det på.

Verdenen ændre sig – men vi kan simpelthen ikke bruge tid på det.

I Danmark eksempelvis har vi alle vores folkevalgte politikere til at repræsentere vores meninger – lad os for en gang stole på de kan det – og så lad os fokusere på at skabe fremtiden.

Lad os for pokker skabe virksomheder.

Skabe teknik verdenen vil have.

Fokusere på fremtid fremfor stilstand.

Ja, verdenen er måske ikke som vi vil have det til – men den eneste måde vi kan få en reel indflyedelse som et lille land – er ved at skabe resultater – skabe virksomheder.

Hvorfor er Tesla ikke dansk? Det grønne vindmølle land – med et billand på hver side (Sverige = Volvo, Saab; Tyskland = Opel, Audi, VW, Skoda, Seat, BMW, Mercedes Benz, Porsche m. fl.).

Vi burde jo nok kunne få fat i den viden der skulle til – og nok lidt lettere end Elon Musk har haft det i SF, Califonia.

Vi er nødt til at acceptere at der er noget bedre i fremtiden – som faktisk kan være “bedre”. Vi behøver ikke at blive som USA/UK.

Vi kan faktisk dreje både Danmark og EU ind til noget godt, med frihed, samhandel – og lade udenlandske eksperter føle sig velkomne.

Let’s be positive!

Let’s change the world!

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *